Wandkurk

Thuis vinden we onze rust en geluk. We ontspannen er na een zware dag en brengen er tijd door met onze naasten. Het is dan ook belangrijk er voor te zorgen dat we ongestoord kunnen genieten van elk moment in deze bijzondere plaats. Lawaai van buiten en geluiden afkomstig uit de woning van de buren en van voetstappen aan de andere kant van de muu...

Thuis vinden we onze rust en geluk. We ontspannen er na een zware dag en brengen er tijd door met onze naasten. Het is dan ook belangrijk er voor te zorgen dat we ongestoord kunnen genieten van elk moment in deze bijzondere plaats. Lawaai van buiten en geluiden afkomstig uit de woning van de buren en van voetstappen aan de andere kant van de muur hebben geen gunstige invloed op onze rust en ontspanning. De enige effectieve oplossing waarmee we in ons huis een unieke atmosfeer creëren, is decoratieve kurkwand. Dit volledig natuurlijke product zorgt voor een originele inrichting van elke interieur. De rijkdom aan textuur, vormen en kleuren maakt dit product geschikt voor het afwerken van elke willekeurige ruimte, zowel in traditionele als in moderne stijl. Kurk zorgt voor een ideale thermische en akoestische isolatie en daarmee voor een groter gebruikscomfort van de ruimtes. Vergeet die luidruchtige buur of de herrie van het verkeer. Wandkurk is een ideale combinatie van schoonheid, elegantie, uiterlijk en functionaliteit in één.

 

Waar kan wandkurk worden toegepast?

Kurkwanden zijn geschikt voor letterlijk elke ruimte en dit is absoluut niet overdreven. Het brede assortiment zal zelfs de meest veeleisende klanten tevreden stellen.

Dankzij de buitengewone eigenschappen kan wandkurk zowel toegepast worden in de huiskamer, bijv. in de vorm van een grote kurkplaat, als in de keuken, de badkamer of zelfs in de hal of overloop, waar veel meer gelopen wordt. Kurkwanden worden zelfs gebruikt in extreem vochtige en warme ruimtes als sauna's. Ook in de slaapkamer, waar thermisch en akoestisch comfort uitermate belangrijk is, is het een ideaal product. Bovendien zijn muren die afgewerkt zijn met kurk antiallergisch en daardoor absoluut veilig voor kinderen en zelfs voor baby's. Het materiaal kan dan ook probleemloos worden gemonteerd in de kinder- of speelkamer of bijv. als prikbord.

De grondstof isoleert het interieur uitstekend, waardoor overmatig warmteverlies wordt tegengegaan. Het beperkt bovendien het niveau van het geluid afkomstig van buiten en het dempt trillingen en geluiden van bijv. vallende voorwerpen. Kurkwanden voelen altijd prettig en warm aan en zijn tegelijkertijd duurzaam en bestand tegen vuil. Dankzij de unieke celstructuur zorgt kurk voor op de muur voor een gunstig microklimaat in het interieur. Eenmaal aangebracht hoeven we ons geen zorgen meer te maken over schimmelvorming en vocht.

 

Decoratief kurk op de muur - is dat moeilijk schoon te houden?

Kurkwanden zijn volledig probleemloos schoon te houden. De oppervlakte van wandkurk wordt namelijk tijdens de productie voorzien van een waslaag, welke het materiaal beschermt tegen elke vorm van vuil. Daarom kan stof, vet en ander vuil uiterst eenvoudig worden verwijderd. Het is voldoende om de wand schoon te maken met warm water en een mild reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel.

Na de montage van wandkurk kan het materiaal onmiddellijk worden gebruikt. Het is niet nodig de wand te impregneren of te lakken, waardoor behoorlijk wat tijd en geld bespaard wordt. Elke paar maanden kan de kurk behandeld worden met bijenwas, waardoor het materiaal en de wand er weer uitziet als nieuw.

Wandkurk is een bijzonder duurzaam en elastisch materiaal en kan daardoor gebruikt worden als prikbord. Het materiaal gaat niet kapot en houdt levenslang haar buitengewone eigenschappen, zelfs bij intensief, dagelijks gebruik.

 

De montage van wandkurk - wetenswaardigheden voordat je aan het werk gaat

Kurk is een product waarvan de dichtheid verandert bij een daling van de luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om kurkplaten te laten acclimatiseren voordat begonnen wordt met de montage. De omstandigheden waaronder kurk wordt opgeslagen en getransporteerd zijn immers verschillend. We adviseren klanten dan ook om het product na ontvangst uit te pakken en tenminste 48 uur neer te leggen in de ruimte waar het gemonteerd gaat worden. Op deze manier vermijden we het ontstaan van spleten tussen de verschillende elementen. Dit risico is vooral groot in de winter, wanneer de temperatuur buiten laag en binnen aanzienlijk hoger is. Na deze vereiste wachttijd kan begonnen worden met de montage van kurk op de muur.

 

Afmetingen van kurkplaten in ons assortiment

De door ons aangeboden wandkurk heeft een dikte van 3 mm en een unieke structuur, zodat elke klant een product vindt dat voldoet aan zijn of haar eisen. De afmetingen van de kurkplaten zijn 600 x 300 mm. De dichtheid van het materiaal bedraagt 260 – 310 kg/m3.

De brede keus aan kleuren en vormen kurkwanden vormt een onbeperkt scala aan mogelijke toepassingen. Producten met een veranderlijke structuur geven een interieur een natuurlijk en origineel karakter, hetgeen onmogelijk is met welk ander decoratiemateriaal dan ook.

Meer

Wandkurk Er zijn 18 producten

per pagina
Toont 1 - 12 van de 18 items
Toont 1 - 12 van de 18 items