Zelfklevende kurk Er zijn 26 producten

Subcategorieën

 • Zelfklevende kurkplaat

  Zelfklevende kurk

   

  Kurk in de zelfklevende versie is een zeer praktisch product dat op vele verschillende manieren kan worden toegepast. De montage is eenvoudig en prettig en het effect is echt indrukwekkend. Veel klanten weten inmiddels wat voor fantastisch product zelfklevende kurk is. Ontdek zelf welke eigenschappen en onbeperkte mogelijkheden dit product te bieden heeft! Zelfklevende kurkplaten en kurkpanelen geven je interieur een volstrekt nieuw uiterlijk. Kurk, bedekt met een laag sterke lijm, kan op vrijwel ieder materiaal worden gemonteerd - ongeacht of het een gladde, ruwe of ongelijke structuur is.

  Het enige dat tijdens de montage van belang is, is dat de oppervlakte waar de kurk op wordt gelijmd, op de juiste manier is gereinigd of geprimed. Bovenal moet de oppervlakte droog zijn. De montage zal dan probleemloos verlopen. Let wel op dat de montage van zelfklevende kurk zeer nauwkeurig plaatsvindt. Na verwijdering van de beschermlaag van de krukplaat of het kurkpaneel dient het element op een eerder bepaalde manier of plaats te worden aangebracht. De lijm werkt onmiddellijk, waardoor eventuele correcties zeer lastig uitvoerbaar kunnen zijn. Ondanks dit kan niet ontkend worden dat zelfklevende kurk een uitermate praktisch product is, bijv. als prikbord.

   

  Zelfklevende kurk - beschikbare producten

  In ons assortiment vind je zelfklevende kurk in diverse vormen. Zo hebben we bijv. fijnkorrelig kurkbord, wat kan worden verwerkt tot kurkblokken, kurkfittingen, kurkafdichtingen, kurkafstandhouders of zelfklevende kurkplaten. Dit natuurlijke materiaal heeft een bijzondere gladde oppervlakte, is zeer elastisch en bestand tegen beschadigingen. Dankzij deze eigenschappen wordt zelfklevende kurk vaak gebruikt tijdens graveren, persen of frezen of voor prikborden op muren.

  Zelfklevende kurkplaten vinden tevens toepassing in de productie van allerlei soorten materiaal in de marketing, terwijl het veel dunnere kurkpapier wordt gebruikt in de schoenenbranche. Denk hierbij aan inlegzolen, hakken of voeringen. We hebben ook kurkpapier op rol. Zelfklevende kurk op rol is leverbaar met een lengte van bijv. 2,5 m, 5 m of 10 m, waardoor je er een groot kurkbord van kan maken.

   

  Heb je genoeg van het lawaai van buiten? Investeer in zelfklevende kurk op de muur

  Zelfklevende kurk is niet alleen een originele en tijdloze wanddecoratie. Met dit product kun je ook op effectieve manier een ruimte isoleren - echt, dat kan! Grofkorrelige zelfklevende kurkplaten vormen een ideale akoestische en thermische isolatie. De grote korreldichtheid zorgt er voor dat op de muur aangebrachte kurk de warmte op koude dagen vasthoudt en tegelijkertijd geluiden van buitenaf dempt. Bovendien is de montage van de platen op wanden snel en eenvoudig. Alleen kurk is echter niet voldoende in geval van een dunne muur. In dergelijke gevallen adviseren we een isolerende constructie (kurkplaten, een lege ruimte of glas- of steenwol en gipsplaten of OSB), zodat vervelend lawaai van buiten niet doordringt naar binnen.

   

  Waar kunnen zelfklevende kurkplaten nog meer voor worden gebruikt?

  Een enorm praktische toepassing van kurkplaten is het wandpaneel. Wanneer je zelfklevende kurkplaten met gemiddelde korrelgrootte koopt, kun je deze onmiddellijk na het uitpakken monteren. Schroeven of andere montagematerialen zijn overbodig. Zelfklevende kurk kan door werkelijk iedereen worden aangebracht! Een origineel wandbord van kurk is niet alleen een decoratie voor het interieur, maar ook de plaats waar de belangrijkste informatie of foto's worden vastgeprikt. Een prikbord van kurk ziet er niet alleen mooi uit, het is ook elastisch en bestand tegen beschadigingen. Daarom is het een ideale toepassing - niet alleen voor thuis. Kurkpapier wordt ook gebruikt voor vitrines of informatieborden, bijv. in scholen of in openbare gebouwen.

  Met zelfklevende kurk op rol kun je zeker zijn dat de montage snel, makkelijk en vooral zonder rommel plaatsvindt. Vergeet niet om de oppervlakte waar je kurk wilt aanbrengen goed op te meten voordat je overgaat tot montage. Vervolgens is het genoeg om het kurkpapier tot het gewenste formaat te snijden (bijv. met behulp van een behangmes), het beschermfolie te verwijderen en het kurkpapier zorgvuldig aan te brengen op de gewenste plaats. Zo krijg je een geweldig en duurzaam kurk prikbord - onmiddellijk klaar voor gebruik.

  De klant is voor ons het belangrijkst!

  In ons assortiment vind je zelfklevende kurk in de vorm van kurkpapier en kurkplaten in elke willekeurige dikte, gelijk gesneden op één formaat. Tevens hebben we zelfklevende kurk op rol met een lengte van 2,5, 5 en 10 meter. Check ons hele assortiment en kies datgene wat je nodig hebt!

 • Zelfklevende kurkrol
per pagina
Toont 1 - 12 van de 26 items
Toont 1 - 12 van de 26 items