Kurk platen

Kurkplaten

Ecologische kurk uit Portugal wordt gezien als een luxeproduct voor interieurdecoratie en als isolatiemiddel dat zijn weerga niet heeft. Kurkproducten worden gemaakt uit kurkkorrels, die verbonden worden door een natuurlijk bindmiddel. Kurkmatten op rollen, kurkplaten en kurkborden bieden veel mogelijkheden, waarover je hieronder meer...

Kurkplaten

Ecologische kurk uit Portugal wordt gezien als een luxeproduct voor interieurdecoratie en als isolatiemiddel dat zijn weerga niet heeft. Kurkproducten worden gemaakt uit kurkkorrels, die verbonden worden door een natuurlijk bindmiddel. Kurkmatten op rollen, kurkplaten en kurkborden bieden veel mogelijkheden, waarover je hieronder meer leest. Dit natuurlijke materiaal is echt indrukwekkend. Een investering in kurk betekent dat je je richt op duurzaamheid en hoge kwaliteit!

Eigenschappen van kurk

Natuurlijke kurk is de winnaar als het gaat om materialen met vergelijkbare toepassingsmogelijkheden. De grondstof onderscheidt zich vooral door:

- de hoge elasticiteit,

- duurzaamheid,

- bestendigheid tegen beschadigingen,

- bestendigheid tegen water en vocht,

- bestendigheid tegen afbrokkelen,

- de lage brandbaarheid,

- uitstekende thermische en akoestische isolatiemogelijkheden,

- de 100% natuurlijke afkomst,

- een oppervlak dat prettig aanvoelt, enz.

Kurkplaten, -borden en -matten - producten met een brede inzetbaarheid

Kurkplaten met een fijne, gemiddelde en grove korrelgrootte kennen een veelheid aan toepassingen. Ze zijn uitstekend te gebruiken als ondervloer of als thermische en akoestische isolatie voor muren. Technische kurk in de vorm van platen is ook uitermate geschikt als wanddecoratie. Het product kan ook gebruikt worden voor verwerking, zoals bij graveren en ponsen. Ook kurkmatten en kurkborden kunnen breed worden ingezet en worden bijv. gebruikt voor de productie van schoenaccessoires (zoals inlegzolen), kurkdoppen, kurksjablonen, marketinggadgets of verschillende soorten pakkingen en onderlagen van kurk. Deze producten zijn allemaal afkomstig van kurkplaten en -vellen van verschillende diktes. Het is onmogelijk om alle mogelijke toepassingen te noemen - akoestische kurk vindt zijn draai in elke mogelijke situatie.

Kurkbord als interieurdecoratie

De populaire isolatie van kurk kan ook dienen als prikbord! Niet alleen laat het materiaal het interieur er aantrekkelijk uit laat zien, daarnaast is het ook bijzonder duurzaam. Kurkvellen en kurkplaten kunnen eenvoudig op de gewenste vorm en maat worden gesneden. Met een beetje fantasie kun je een uniek en origineel prikbord maken, welke onmiddellijk zal opvallen. Ook de plaats waar het prikbord komt, is een kwestie van persoonlijke smaak. Een mogelijkheid is montage (lijmen) op de muur of het prikbord op een bureau zetten. De eenvoudigste oplossing is echter een investering in zelfklevende kurk, die bliksemsnel hecht aan de gekozen ondergrond. Wanneer je daarentegen een prikbord van traditionele kurk wilt monteren, gebruik dan speciale kurklijm, welke je ook in ons assortiment vindt.

De kurk die wij verkopen, is een product van zeer hoge kwaliteit. We proberen onze klanten altijd datgene te bieden wat het beste is. Je kunt de bij ons gekochte platen, vellen en matten naar smaak verven en snijden (de dunne elementen bij voorkeur met een behangschaar). Ook lakken en beitsen is voor kurk volledig onschadelijk.

Kurk op de muur - waarom?

Kurkplaten op de muur hebben heel veel voordelen. Niet alleen bieden ze een uitstekende thermische en akoestische isolatie, ze beschermen ook tegen schimmelvorming en vocht. Bovendien veranderen ze ook het karakter van het interieur op radicale wijze. Dankzij grofkorrelige geluiddempende kurk worden we niet meer gestoord door een luidruchtige buur, een drukke straat of andere geluiden van buitenaf. Als dit geluid intensief is, kun je overwegen om een constructie te (laten) bouwen van kurkplaten, mineraalwol of een lege ruimte en OSB- of gipsplaten.

Kurk op de muur isoleert elke ruimte. De nieuwsgierige buur zal niet langer zijn oor tegen de muur houden om er achter te komen wat er bij jou thuis gebeurt. Je hoeft alleen maar te investeren in grofkorrelige isolatiekurk. We bevelen de zelfklevende versie, welke je eenvoudig zelf monteert, in het bijzonder aan. Let op! Als je wilt dat geluid zich beter verspreidt binnen de ruimte zonder dat er echo ontstaat, werk de kurk na de montage dan niet verder af. De onregelmatige structuur zal dan beter werken! Je kunt de oppervlakte dan hooguit afwerken met decoratiekurk, hetgeen je muur nog aantrekkelijker voor het oog maakt.

Afmetingen beschikbare producten

In ons assortiment vindt je gelijk gesneden kurkplaten van 915 x 610 mm, verkrijgbaar in verschillende diktes. Ook hebben we kurk op rol, te koop in lengtes van bijv. 1, 2½, 5 of 10 m (de derde positie in het menu aan de linkerzijde). Ook hier kun je kiezen welke dikte de kurk moet hebben - van 0,8 tot 10 mm. Indien je je bestelling enigszins wilt wijzigen of als er iets niet duidelijk is, neem dan contact met ons op.

Meer

Kurk platen Er zijn 22 producten

per pagina
Toont 1 - 12 van de 22 items
Toont 1 - 12 van de 22 items