Kurk op rol

Kurk op rol

De door ons aangeboden kurk is van de allerhoogste kwaliteit. De grondstof, afkomstig uit Portugal, verovert de harten van ons klanten in hoog tempo. Kurk op rol ontstaan tijdens een proces waarbij ecologische kurk wordt verbonden met een evenzo natuurlijk bindmiddel. Het eindproduct is verkrijgbaar in verschillende diktes, waardoor ...

Kurk op rol

De door ons aangeboden kurk is van de allerhoogste kwaliteit. De grondstof, afkomstig uit Portugal, verovert de harten van ons klanten in hoog tempo. Kurk op rol ontstaan tijdens een proces waarbij ecologische kurk wordt verbonden met een evenzo natuurlijk bindmiddel. Het eindproduct is verkrijgbaar in verschillende diktes, waardoor er legio mogelijkheden voor toepassingen zijn. Het is ideaal voor informatieborden en prikborden, waar belangrijke informatie te vinden is. Zonder twijfel ziet kurk op de muur er zeer aantrekkelijk uit. Daarnaast is het een elastistisch en duurzaam materiaal dat niet snel kapot gaat. Kijk hier waar kurk op rol gebruikt kan worden en hoe de montage plaats moet vinden.

Kurkrollen - eigenschappen en toepassingen

Kurk op rol uit ons assortiment wordt niet verkocht per strekkende meter maar per deel. Je kunt kiezen uit kurkrollen met een lengte van bijv. 1, 2½, 5, 10 of zelfs 100 meter. Elke rol kan geleverd worden met een verschillende korrelgrootte en dikte, met een bereik van 0,8 tot 10 mm. De rollen hebben een breedte van 1 m.

De door ons aangeboden rollen vormen een perfect materiaal voor kurkborden voor verschillende toepassingen. Kurk voor kurkborden moet tussen 5 en 10 mm dik zijn, omdat de lengte van punaises meestal zo'n 10 tot 11 mm is. Op deze manier bevestig je op eenvoudige wijze foto's of belangrijke informatie.

Kurk op rol is ook een ideaal isolerend product (zowel thermisch als akoestisch) voor ondervloeren onder (klik)laminaat. Een interessant idee is ook het gebruik van het materiaal als warme en vuilbestendige kurken onderlaag op een bureau of als kurkmat op de vloer in de kinderkamer.

De grondstof is niet alleen zeer prettig en zacht om aan te raken, maar ook antiallergisch, waardoor het materiaal uitermate geschikt is voor gebruik in het koninkrijk van je kind!

De rollen zijn ook ideaal om te gebruiken als kurk voor informatie- en vitrineborden en grote kurkborden, bijv. in kantoren, scholen en openbare gebouwen. Borden gemaakt van kurk zijn duurzaam en gaan vele jaren mee. Om het gebruiksgemak zo veel mogelijk te vergroten, zijn kurkrollen ook beschikbaar als zelfklevende versie, waardoor de montage aanzienlijk makkelijker wordt. Dankzij de kant-en-klare laag sterk bindende lijm kun je eenvoudig zelf kurk monteren op elke gewenste plaats. Traditionele kurk lijm je met behulp van speciale kurklijm, die je ook in onze winkel kunt kopen.

 

 

Hoe monteer je kurk op rol?

Afhankelijk van de bestemming moet kurk op rol eerst op de gewenste maat en vorm gesneden worden, bij voorkeur met een behangschaar. Wanneer je het gewenste formaat hebt voorbereid (of kant-en-klaar hebt gekocht), kan de montage - afhankelijk van de soort kurk - op twee manieren plaatsvinden. Als het traditionele kurk is, maak je bij de montage gebruik van speciale kurklijm, welke je in ons assortiment kunt vinden. Indien je zelfklevende kurk monteert, hoef je enkel het beschermfolie te verwijderen en de kurk te bevestigen op het gewenste oppervlak. Let op! Plaats de kurkplaat voorzichtig en met de grootst mogelijke precisie op de gewenste plaats, omdat de lijmlaag zeer snel bindt. De enorme voordelen van deze montage is het gemak en het ontbreken van lijmresten.

Tijdens de montage ontraden we het gebruik van spijkers, schroeven en pluggen. Dit zijn overbodige accessoires die geen gunstig effect hebben op het uiteindelijke uiterlijk. Kurk kan het beste gemonteerd worden met de daarvoor bestemde kurklijm, of door gebruik te maken van de zelfklevende versie.

Andere mogelijkheden met kurk in delen

Kurkrollen kennen nog andere mogelijke toepassingen. De enige beperking is je eigen fantasie. Zo kun je platen zelfklevende kurk gebruiken om de fronten van je keukenkastjes te beplakken, waardoor je keuken geheel verandert en een origineel karakter krijgt. Kurk op rol is een universeel inzetbaar product. Het kan nagenoeg overal worden gebruikt (op het plafond, muren en wanden, vloeren, meubels, enz.). Van kurk kun je ook bijzonder elegant ogende decoraties maken, die je huis op verrassende wijze versieren.

Kurk op rol is niet alleen breed inzetbaar in de bouw en inrichting. Het product wordt in diverse andere sectoren gebruikt, bijv. in de schoenenindustrie (inlegzolen, hakken), bij de hengelsport (delen van hengels), modelbouw (maquettes), in de industrie (onderlagen, pakkingen) en zelfs in de sport (fitnessmatten). In ons assortiment vind je een grote diversiteit aan producten gemaakt van natuurlijke kurk. Bekijk ons gehele assortiment. We zijn er van overtuigd dat elke klant bij ons vindt wat hij of zij zoekt!

Afwerking van kurkoppervlak

De manier waarop kurk afgewerkt wordt, is bovenal afhankelijk van het effect dat we willen bereiken. Het materiaal kan worden afgewerkt, maar dit hoeft zeker niet. Hoe dan ook - in beide gevallen ziet kurk er uitermate goed uit. Als je de natuurlijke structuur wat wilt accentueren of in het geheel wilt verbergen, kun je de kurk afschilderen met lak, verf of beits.

Degenen die willen besparen (zowel geld als tijd) willen we voorstellen om het kurk zonder verdere afwerking te laten. De ongelijke structuur in combinatie met imperfecte kurkkorrels vormt een natuurlijk en origineel klimaat in je huis. Van deze prikborden zal de hele familie vele jaren gebruik maken.

Meer

Kurk op rol Er zijn 21 producten

per pagina
Toont 1 - 12 van de 21 items
Toont 1 - 12 van de 21 items