Kurkmozaïek

MZKKOR

Nieuw product

Kurkmozaïek

Meer details

2 Items

5,29 € incl. btw

Datasheet

Lengte300mm
Breedte300mm
Dikte6mm

Meer informatie

Kurkmozaïek is een natuurlijk architectonisch materiaal, dat ontstaat als bijproduct tijdens de productie van wijnkurken. De kurkplaten worden met de hand in vellen gelegd, die het kurkmozaïek vormen, makkelijk aan te brengen op vloeren en wanden.

Kurkmozaïek kan aangebracht worden met behulp van traditionele lijm voor kurkplaten verkrijgbaar in elke bouwwinkel. Na montage van het mozaïek op de vloer, raden wij aan om het af te werken met polyurethaan-lak (of vloerverf), om het oppervlak van de kurk te verstevigen en te beschermen tegen vuil.

Kurk heeft veel voordelen: het is warm, zacht, heeft goede isolerende eigenschappen, is antistatisch en antibacterieel en is bovenal hernieuwbaar materiaal, veilig voor onze planeet en onze gezondheid. Mozaïek is makkelijk schoon te maken, duurzaam, bestendig en vlamwerend.

Het kan toegepast worden in de badkamer – op vloer en wand; in de douche; sauna; op jachten en in alle woon- en werkvertrekken.

Dit materiaal is geschikt voor vochtige vertrekken en garandeert een goede antislip-beveiliging.

Ons mozaïek is in natuurlijke kleur, waardoor het in de door u gewenste kleur geschilderd kan worden met behulp van verf op waterbasis.

Wij verkopen mozaïek in stukken van 300mm x 300mm. Wij raden u aan 10-15% extra aan te schaffen.

DOE-HET-ZELF! Makkelijke montage met behulp van gewone elastische lijm voor kurkplaten. De ondergrond dient schoon en vlak te zijn. Na het aanbrengen lakken – beveiligen met vernis. Voor het aanbrengen gelieve oude kurkplaten, zwak beton, vuil en andere onzuiverheden, die het lijmen van de kurk nadelig kunnen beïnvloeden, verwijderen.